(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Ushbu maqolada O’zbek musiqiy an’analari, musiqiy cholg’ular, va ularning bolalar tarbiyasidagi ahamiyati haqida juda keng qamrovli va batafsil ma’lumot beriladi. Maqolada O’zbek xalq musiqasining rivojlanishi, tarixiy allomalar tomonidan yozilgan risolalar, shuningdek, musiqiy cholg’ularga oid nazariy va amaliy qarashlar ta’kidlangan. Shuningdek, musiqiy tarbiya va bolalar musiqiy ijrochiligi bo’yicha pedagogik yondoshuvlar haqida ham ma’lumotlar berilgan. Bu matn musiqa ilmining tarixini va uning bolalar tarbiyasidagi o’rnini tushunishga yordam beradi. Musiqiy qobiliyatlarni rivojlantirish, musiqiy madaniyat asoslarini shakllantirishni maktabgacha yosh davrida boshlash maqsadga muvofiq.