(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Musiqiy madaniyatning barcha turlari kishilarga badiiy-estetik zavq beribgina qolmay, ilmiy tushunchalar bilan ifodalash g‘oyat mushkul bo‘lgan olam sirlari haqida bilimlar beradi, hayot haqiqa-tini badiiy-estetik vositalar orqali idrok etishga yaqindan yordam beradi. Inson borligini, maʼnaviy taraqqiyotini musiqiy madaniyatisiz tasavvur qilib bo‘lmaydi. Insoniyat tarixida o‘chmas iz qoldirgan barcha allomalar musiqa va qo‘shiqchilik sanʼatining boy imkoniyatlaridan to‘la foydalanishga, sanʼat orqali maʼnaviy kamolot cho‘qqilarini zabt etishga muvaffaq boʼlganlar.