(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Bugungi globallashuv va axborot jamiyati davrida oliy ta’lim tizimi yangi taraqqiyot bosqichiga ko‘tarilmoqda, bu esa talabalardan mustaqil ta’lim olish qobiliyatini chuqur rivojlantirishni, o‘z-o‘zini o‘qitishga va izlanishga tayyor shaxsni tarbiyalashni talab qiladi. Ijtimoiy fanlar inson tafakkuri, jamiyat va taraqqiyotga oid eng muhim nazariy negizlardan biri bo‘lib, mazkur sohaga oid bilimlar har bir talabaning dunyoqarashini shakllantirish, mustaqil fikrlash va tahlil qila olish, muammolarga ilmiy yondashuv asosida qarash ko‘nikmalarini rivojlantiradi. Ilg‘or pedagogik texnologiyalar yordamida ijtimoiy fanlar bo‘yicha talabalarning mustaqil ishlarini tashkil etish zamonaviy ta’lim samaradorligini bir necha bor oshiradi, fanga qiziqish uyg‘otadi, hayotiy loyihalar tuzish va chuqur tahlil qilishi uchun kerakli kompetensiyalarni singdiradi.