(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Ushbu maqolada jadidlar harakatining asosiy maqsadlari, xususan yoshlar tarbiyasi va ma’rifiy islohotlar masalalari, shuningdekjadid namoyandalari- Mahmudxo‘ja Behbudiy, Abdurauf Fitrat, Munavvarqori Abdurashidxonov, Abdulla Avloniylarning yosh avlodning dunyoqarashi, ma’naviy kamoloti va zamonaviy bilimlarni egallashdgi sa’y-harakatlari, ularning maktablar ochish, darsliklar yaratish, teatr va matbuot faoliyatini yo‘lga qo‘yishi haqida qisqacha keltirilgan.