(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Ushbu maqolada bank sektorini raqamli transformatsiya qilish sharoitida sun’iy intellekt (SI) texnologiyalarining o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Bank xizmatlarini tijoratlashtirish jarayonida SI orqali mijozlarga xizmat ko‘rsatishni optimallashtirish, risklarni boshqarish va operatsion xarajatlarni kamaytirish imkoniyatlari yoritilgan. Shuningdek, O‘zbekiston bank tizimida SI texnologiyalarini joriy etishning istiqbolli yo‘nalishlari bo‘yicha takliflar berilgan.