(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Jahon sog’liqni saqlash tashkiloti ma’lumotlariga ko’ra, har yili 10 milliondan ortiq yangi ko’krak bezi saratoni holatlari qayd etiladi. Statistik ma’lumotlarga ko’ra, ko’krak bezi saratoni ayollarning xavfli kasalliklari orasida birinchi o’rinda turadi. Kimyoterapiya kimyoviy usul bo’lib, xavfli o’smalarga qarshi ta’sir etish xususiyatiga ega dori vositalari bilan davolash usulidir. Kimyoterapiyada qo’llaniladigan dori vositalari o’pkada turli xil o’zgarishlar olib keladi.