(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Davlatimiz innovatsion taraqqiyot yo‘lida izchil va jadal rivojlanib borayotgan hozirgi sharoitda kelajak bunyodkorlari bo‘lgan yosh avlodning ijodiy g‘oyalari va ijodkorlik salohiyatini har tomonlama qo‘llab-quvvatlash, ularning bilim, ko‘nikma va malakalarini davlat ta’lim standartlari asosida shakllantirish hamda ilg‘or xorijiy tajribalar, xalqaro mezon va talablar asosida baholash tizimini takomillashtirish muhim ahamiyat kasb etadi. Mazkur yo‘nalishda O‘zbekiston Respublikasida amalga oshirilayotgan islohotlar doirasida xalq ta’limi tizimida ta’lim sifatini baholash sohasidagi xalqaro tadqiqotlarni tashkil etish to‘g‘risida hukumat qarorining qabul qilinishi, shuningdek, Ta’lim sohasidagi yutuqlarni baholash xalqaro assotsiatsiyasi (IEA – International Association for the Evaluation of Educational Achievement) bilan hamkorlik aloqalarining yo‘lga qo‘yilishi muhim amaliy qadam sifatida e’tirof etiladi.