(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Bugungi kunda ta’lim tizimidagi tub islohotlar o‘qituvchidan nafaqat bilim beruvchi, balki jarayonni loyihalashtiruvchi moderator bo‘lishni talab etmoqda. Boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida ona tiliga nisbatan mehr va savodxonlik ko‘nikmalarini shakllantirishda an’anaviy yondashuvlardan voz kechib, darsga innovatsion ruh olib kirish – davr talabi. Interfaol metodlar o‘quvchini darsning passiv tinglovchisidan uning faol ishtirokchisiga aylantiradi.