(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Zamonaviy oliy ta’lim paradigmasida talaba shaxsi ma’naviyatini shakllantirish jarayoni an’anaviy o‘gitlardan farqli ravishda, tizimli-texnologik xarakter kasb etmoqda. Texnologik yondashuv — ma’naviyatni yuksaltirishni muayyan maqsadga yo‘naltirilgan, ketma-ketlikka ega bo‘lgan va natijasi oldindan bashorat qilinadigan intellektual jarayon sifatida belgilaydi. Ayniqsa, ko‘p millatli ta’lim muhitida turli madaniyat vakillari bilan muloqot qilish ko‘nikmasini shakllantirish, shaxs ma’naviyatining asosi bo‘lgan tolerantlik va empatiyani rivojlantirishning asosiy mexanizmiga aylanmoqda.