(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Mazkur maqolada blokcheyn texnologiyasining ta’lim tizimidagi o‘rni va uning pedagogik jihatdan tahlili yoritilgan. Tadqiqotda blokcheyn texnologiyasining mohiyati, asosiy xususiyatlari hamda ta’lim jarayonida qo‘llash imkoniyatlari tahlil qilinadi. Shuningdek, mazkur texnologiyaning kompetensiyaviy yondashuvni qo‘llab-quvvatlashdagi roli, mustaqil ta’limni rivojlantirishdagi imkoniyatlari hamda ta’lim sifatini oshirishdagi samaradorligi asoslab berilgan. Tadqiqot natijalari blokcheyn texnologiyasini ta’lim tizimiga joriy etishda pedagogik, texnik va tashkiliy omillarni kompleks tarzda hisobga olish zarurligini ko‘rsatadi.