(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Mazkur maqolada qishloq xoʻjaligiga moʻljallangan yerlarni boshqa yer toifalariga oʻtkazishda yer tuzish loyihalarini amalga oshirish jarayonining ekologik, iqtisodiy va ijtimoiy samaradorligi ilmiy asosda tahlil qilinadi. Yer konversiyasi jarayonida yer tuzish loyihalarining ahamiyati, baholash mezonlari hamda samaradorlik ko‘rsatkichlari tizimli ravishda yoritiladi. Tadqiqot natijasida samaradorlikni oshirish bo‘yicha taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan.