(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Mazkur maqolada yoshlar huquqiy ongi va huquqiy savodxonligining nazariy asoslari, mazmun-mohiyati hamda tuzilma elementlari tahlil qilinadi. Huquqiy ongning tarkibiy qismlari – bilim, qadriyat, e’tiqod va huquqiy xulq komponentlari o‘zaro bog‘liqlikda yoritiladi. Shuningdek, huquqiy savodxonlikning yoshlar ijtimoiylashuvi jarayonidagi o‘rni va uni rivojlantirishning ustuvor yo‘nalishlari ilmiy asosda bayon etiladi.