(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Mazkur maqolada danakmevali bog’larda jiddiy zarar keltiruvchi so’ruvchi zararkunandalardan Olxo‘ri qalqondori (Chlidaspis prunorum Borchs).larning bioekologiyasi va tarqalishi haqida ma’lumotlar keltirilgan. Mevali bog‘lardan sifatli hosil dolzarb muommolardan biri bo’lib,so’ruvchi zararkunandalar jiddiy zarar yetkazishi aniqlangan.