(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Mazkur maqolada badiiy tasvir vositalarining nazariy mohiyati, ularning stilistik va semantik xususiyatlari hamda badiiy matn strukturasini shakllantirishdagi roli tahlil qilinadi. Badiiy adabiyotda til nafaqat kommunikativ vosita, balki estetik ta’sir ko‘rsatuvchi qudratli omil sifatida namoyon bo‘lishi asoslanadi. Metafora, metonimiya, tashbeh, personifikatsiya, epitet, giperbola kabi tasviriy vositalarning muallif uslubini belgilash, obraz yaratish va g‘oyaviy mazmunni chuqurlashtirishdagi ahamiyati yoritiladi. Tadqiqot natijalari badiiy matnni lingvopoetik tahlil qilishda nazariy asos bo‘lib xizmat qiladi.