(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Ushbu maqolada barkamol avlodni shakllantirishning fundamental asosi hisoblangan ta’lim muassasasi, mahalla va oila hamkorligining konseptual asoslari tadqiq etilgan. Bugungi globallashuv va axborot texnologiyalari shiddat bilan rivojlanayotgan davrda yoshlar tarbiyasida ijtimoiy institutlarning o‘rni qiyosiy tahlil qilinadi. Maqolada "uchlik ittifoqi" tizimining amaliy mexanizmlari, tarbiya jarayonidagi uzviylikni ta’minlashning innovatsion usullari va ijtimoiy hamkorlikning samaradorlik ko‘rsatkichlari statistik ma’lumotlar asosida yoritilgan. Tadqiqot yakunida yoshlarni milliy va umuminsoniy qadriyatlar ruhida voyaga yetkazishda oila, mahalla va ta’lim muassasasi mas’uliyatini oshirish bo‘yicha ilmiy taklif va tavsiyalar ilgari surilgan.