(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Tibbiy ta’limning raqamli transformatsiyasi sharoitida mutaxassislar tayyorlash sifatini oshirishga qaratilgan sun’iy intellekt texnologiyalari faol joriy etilmoqda. Ular orasida generativ modellar va transfer learning (ko‘chirish orqali o‘qitish) usullari alohida o‘rin tutadi. Mazkur texnologiyalar intellektual o‘quv assistentlari va raqamli simulyatorlarni yaratishning texnologik asosini tashkil etadi. Ularning qo‘llanilishi real klinik holatlarning yetishmasligi, kam uchraydigan patologiyalar va bemorlar bilan bevosita ishlash imkoniyatining cheklanganligi kabi an’anaviy ta’lim muammolarini bartaraf etishga yordam beradi.