(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Mazkur maqolada turistik klasterlarni rivojlantirishning xorijiy tajribasi tahlil qilinadi. Italiya, Ispaniya va Malayziya misolida klaster modelining boshqaruv mexanizmlari, marketing strategiyalari, infratuzilma integratsiyasi va innovatsion yondashuvlari o‘rganildi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, turistik klasterlar hududiy raqobatbardoshlikni oshirish, xizmat sifati standartlarini takomillashtirish hamda investitsiyalarni jalb etishda samarali vosita hisoblanadi. Xorijiy tajriba O‘zbekiston turizm sektorini rivojlantirishda metodologik asos bo‘lib xizmat qiladi.