(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Ushbu tezisda turizm klasterlarini shakllantirishda innovatsiyalarning o‘rni ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Zamonaviy sharoitda turizm sohasining raqobatbardoshligi innovatsion yondashuvlar bilan chambarchas bog‘liq bo‘lib, klaster modeli innovatsiyalarni joriy etish uchun samarali muhit yaratadi. Tadqiqotda raqamli texnologiyalar, xizmatlar diversifikatsiyasi va “smart tourism” konsepsiyasining klaster rivojiga ta’siri yoritiladi. Natijalar innovatsiyalar hududiy brendni mustahkamlash, xizmatlar sifatini oshirish va investitsiya jozibadorligini kuchaytirishda muhim omil ekanligini ko‘rsatadi.