(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
UShbu tezisda Dvoretskiy–Kiefer–Volfovits tengisizligining nazariy asoslari hamda empirik taqsimot funksiyasining haqiqiy taqsimot funksiyasiga bir jinsli yaqinlashuvi masalasi kompleks tarzda tahlil qilinadi. Tadqiqot jarayonida tengisizlikning matematik mohiyati, uning ehtimollar nazariyasidagi o‘rni va konsentratsiya tengisizliklari tizimidagi ahamiyati ilmiy jihatdan asoslab berilgan. Shuningdek, tengisizlikdagi o‘zgarmaslarning optimal qiymatini aniqlash muammosi katta og‘ishlar nazariyasi, empirik jarayonlar va asimptotik tahlil yondashuvlari asosida yoritilgan. Empirik taqsimot funksiyasining maksimal og‘ishi uchun beriladigan eksponensial baholarning keskinligi tahlil qilinib, optimal konstantaning nazariy va amaliy ahamiyati ochib berilgan.