(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Mazkur maqolada mevali bog‘larni ko‘paytirish jiddiy zarar keltiruvchi so’ruvchi zararkunandalardan shiralar, o`rgimchakkana va qalqondorlarning zarari hamda ularga qarshi kurashda entomofaglarning tur-tarkibi hamda qalqondorlarga qarshi xilokorus entomofagining ahamiyati haqida malumotlar keltirilgan. Mevali bog‘lardan sifatli hosil dolzarb muommolardan biri bo’lib,so’ruvchi zararkunandalar jiddiy zarar yetkazishi aniqlangan.