(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Korporatsiya moliyaviy siyosati – bu yirik kompaniya va tashkilotlarning o‘z iqtisodiy faoliyatlarini samarali boshqarish, kapital va likvidlik holatini saqlash, investitsion imkoniyatlardan oqilona foydalanish va moliyaviy risklarni minimal darajaga tushirish uchun ishlab chiqiladigan strategik chora-tadbirlar tizimidir. Ushbu siyosatning asosiy vazifasi kompaniyaning bozordagi barqarorligini ta’minlash, aksiyadorlar qiymatini oshirish va moliyaviy muvozanatni saqlab turishdan iborat. Bunday siyosat korporatsiyaning makroiqtisodiy muhitga, qonunchilik talablariga, ichki va tashqi bozordagi o‘zgarishlarga mos ravishda belgilanishi muhim ahamiyat kasb etadi.