(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Ushbu maqolada maishiy xizmatlar sifatini boshqarishning mohiyati, uning iqtisodiy va ijtimoiy ahamiyati, hamda xizmat ko‘rsatish jarayonida sifat nazoratini amalga oshirish usullari yoritilgan. Bozor iqtisodiyoti sharoitida maishiy xizmatlar tarmog‘ining raqobatbardoshligini ta’minlashda sifat menejmenti tizimining roli alohida ahamiyat kasb etadi. Shuningdek, maqolada iste’molchilar ehtiyojlarini chuqur o‘rganish, xizmat ko‘rsatish standartlarini takomillashtirish va zamonaviy axborot texnologiyalaridan samarali foydalanish orqali xizmat sifatini oshirish bo‘yicha takliflar berilgan. Maishiy xizmatlar iste’molchilarning kundalik ehtiyojlarini qondirishda muhim o‘rin tutgani sababli, ularning sifati ijtimoiy farovonlik darajasiga bevosita ta’sir ko‘rsatadi. Maqolada sifatni boshqarishning nazariy asoslari, xizmat ko‘rsatish jarayonida qo‘llaniladigan usullar hamda raqamli texnologiyalar orqali sifatni oshirish imkoniyatlari yoritilgan. Shuningdek, soha samaradorligini oshirishda inson omilining, innovatsion boshqaruv va raqamlashtirishning ahamiyati tahlil etilgan.