(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Mazkur maqolada Xiva xonligida Kengash (Devon)ning shakllanishi, uning tarkibi va faoliyati tarixiy manbalar asosida tahlil qilinadi. Ayniqsa, Muhammad Rahimxon I hukmronligi davrida Kengash (Devon)ning doimiy oliy davlat boshqaruv organiga aylanish jarayoni yoritiladi. Maqolada Kengash tarkibiga kirgan mansabdor shaxslar, uning ish tartibi hamda davlat boshqaruvidagi o‘rni ochib beriladi.