(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Ushbu maqolada O‘zbekiston hududidagi arxeologik yodgorliklar va ularning tarixiy, madaniy va diniy ahamiyati tahlil qilinadi. Afrosiyob, Tuproqqal’a va Poykent topilmalari qadimgi jamiyatlarning siyosiy, iqtisodiy va ijtimoiy hayotini ochib beradi. Tangalar, sopol buyumlar va devoriy rasmlar orqali qadimgi diplomatiya, savdo aloqalari va madaniy meros o‘rganiladi. Maqola arxeologiya fanining tarixiy manbalarni to‘g‘ri tushunish va kelajak avlodga yetkazishdagi rolini ko‘rsatadi.