(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Maqolada burnout sindromi (ruhiy charchash)ning nazariy asoslari va psixologik-fiziologik mexanizmlari tahlil qilinadi. Unda kasbiy faoliyatga ta’siri, xususan sogʻliqni saqlash, ta’lim va ijtimoiy xizmat sohalarida tarqalishi yoritiladi. Oʻzbekiston sharoitida sogʻlom turmush tarzini qoʻllab-quvvatlash siyosati va profilaktika chora-tadbirlari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari burnoutni individual, tashkiliy va ijtimoiy darajada kompleks yondashuv bilan bartaraf etish zarurligini ko‘rsatadi.