(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2025)
O‘rta asr folklori — bu dastlab og‘zaki tarzda yetkazib berilgan, V–XV asrlarda, garchi xalq ertaklari barcha sivilizatsiyalarning umumiy xususiyati bo‘lsada o‘rta asrlarda dunyoning turli madaniyatlarida aytilgan bo‘lsa-da, “o‘rta asr folklori” iborasi G‘arbda deyarli har doim Yevropa ertaklariga nisbatan ishlatiladi. “Folklor” so‘zi 1846 yilda britaniyalik yozuvchi Uilyam Jon Toms tomonidan kiritilgan bo‘lib, u avvalroq ishlatilgan “xalq qadimiyliklari” (popular antiquities) atamasining o‘rnini bosgan. Bu atama oddiy xalqning hikoyalari, afsonalari, maqollari, balladalari va rivoyatlarini ifodalash uchun ishlatilgan.