ELEKTRONNING SOLISHTIRMA ZARYADINI ANIQLASH (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2025)
Ushbu tezisda elektronning solishtirma zaryadini (e/m) aniqlashga oid nazariy va amaliy jihatlar yoritiladi. Elektronning zaryad-massa nisbatini aniqlash fizikaning atom tuzilishi, zarralar xossalari va elektromagnit maydonlarda zaryadlangan zarrachalarning harakatini tushunishda muhim ahamiyatga ega. Ishda elektron nurining magnit maydondagi og‘ishi asosida e/m qiymatini aniqlash usuli, tajriba qurilmasining tuzilishi, o‘lchash natijalari va xatolik tahlili keltiriladi.