ATOM TUZULISHINING MODELLARI. (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2025)
Atom fizikasi — materiyaning eng kichik zarrachasi bo‘lgan atomning tuzilishi, xossalari va unda kechadigan jarayonlarni o‘rganadigan fandir. Insoniyat tafakkuri rivojlanib borgani sari atom haqidagi tasavvurlar ham tobora takomillashib borgan. Qadimgi yunon faylasuflari Demokrit va Epikur atom haqida dastlabki g‘oyalarni ilgari surgan bo‘lsalar, zamonaviy atom modeli esa ilmiy tajribalar va kashfiyotlar asosida shakllangan.