ISPAN TILIDA XUSHMUOMALALIK DOIRASIDA YOLG‘ON ISHLATISHNING MADANIY ASPEKTLARI (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2025)
Mazkur ilmiy tezisda ispan tilida nutqiy xushmuomalalikni ta’minlash jarayonida yolg‘on (nohaqiqat)ning madaniy va pragmatik asoslangan kommunikativ strategiya sifatida qo‘llanishi tahlil qilinadi. Tadqiqotda yolg‘onning axloqiy me’yorlarni buzuvchi hodisa sifatida emas, balki muayyan ijtimoiy-madaniy kontekstda muloqotni yumshatish, suhbatdoshning ijtimoiy obro‘si va “yuzi”ni saqlash, nizoli vaziyatlarning oldini olish vositasi sifatida namoyon bo‘lishi yoritiladi. Ispan tilidagi rasmiy va norasmiy dialoglar misolida xushmuomalalik va yolg‘on o‘rtasidagi uzviy bog‘liqlik ochib beriladi.