RAQAMLI TRANSFORMATSIYA JARAYONIDA SUN’IY INTELLEKTNING STRATEGIK BOSHQARUVDAGI ROLI (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2025)
Raqamli transformatsiya jarayonlari korxona faoliyatining barcha sohalarini – ishlab chiqarish, moliya, marketing, logistika va inson resurslarini qamrab olib, boshqaruv tizimining sifat jihatdan yangi bosqichga o‘tishini ta’minlaydi. Ushbu jarayonda sun’iy intellekt strategik boshqaruvning muhim instrumenti sifatida namoyon bo‘lib, boshqaruv qarorlarini qabul qilishda axborotga asoslangan, tizimli va prognozli yondashuvni shakllantiradi. Sun’iy intellekt texnologiyalarining joriy etilishi strategik boshqaruvni subyektiv baholashdan ob’yektiv tahlilga asoslangan mexanizmga aylantiradi.