STIVEN KING KINEMATOGRAFDA (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2025)
mazkur tezisda Stiven King ijodining kinematografik talqini tahlil qilinadi. Yozuvchining dahshat janrini rivojlantirishdagi o‘rni va uning asarlarining kinoadabiyotga ta’siri chuqur tahlil qilinadi. Tezisda King asarlarining kino tilidagi aks ettirilishi, obrazlarning vizual talqini, kinematografiyada yaratgan psixologik va ijtimoiy obrazlar, shuningdek, kino va adabiyot o‘rtasidagi o‘zaro aloqalar o‘rganiladi.