RIVOJLANGAN DAVLATLARNING URBANIZATSIYA KONSEPSIYALARI (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2025)
Ushbu maqolada rivojlangan davlatlarning urbanizatsiya konsepsiyalari, shaharsozlik strategiyalari va urban rivojlanishning amaliy tajribalari tahlil qilingan. Maqolada urbanizatsiya jarayonlarini boshqarish, shahar infratuzilmasini rivojlantirish, transport tizimlari va ekologik barqarorlikni ta’minlashning zamonaviy yondashuvlari yoritilgan. Shuningdek, maqolada rivojlangan mamlakatlarda shaharlarni rejalashtirish va boshqarish konsepsiyalari, iqtisodiy, ijtimoiy va ekologik omillarni uyg‘unlashtirish usullari ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot natijalari urbanizatsiya siyosatini takomillashtirish va shaharlarni barqaror rivojlantirish uchun amaliy tavsiyalar beradi.