RAQAMLI TEXNOLOGIYALAR ASOSIDA STARTAP LOYIHALARNI QO‘LLAB-QUVVATLASHNING IJTIMOIY-IQTISODIY AHAMIYATI (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2025)
Raqamli texnologiyalar - bu raqamli ma’lumotlarni yig‘ish, qayta ishlash, saqlash va uzatish imkonini beruvchi texnik, dasturiy va kommunikatsion tizimlar majmuasi hisoblanadi. Bular quyidagilarni ya`ni bulutli texnologiyalar, sun’iy intellekt, katta ma’lumotlar analitikasi, blokcheyn, IoT va AR/VR texnologiyalarni o‘z ichiga oladi.