SUN’IY INTELLEKT VOSITALARINI TA’LIMNI NAZORAT QILISH VA BAHOLASHDA QO‘LLASH (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2025)
Sun’iy intellekt (SI) turli sohalarni o‘zgartiradi va ta’lim ham bundan mustasno emas. SI texnologiyasidagi   tezkor   yutuqlar    ta’limni   baholash   bo‘yicha  mutaxassislar uchun o‘qitish va o‘rganish tajribasini yaxshilash uchun zarur bo‘ldi. SI asosidagi ta’limni baholash vositalari ko‘plab afzalliklarni beradi.  SI ta’limni   taqdim   etish va baholash usulini  inqilob qilish   potensialiga  ega va natijada   talabalar uchun yaxshi ta’lim natijalariga olib keladi. Ushbu ilmiy  ishda ta’limni o‘lchash va baholashda SI vositalarining  turli xil qo‘llanilishini o‘rganadi.Sun’iy intellekt vositalari orqali test sinovlarini avtomatik tekshirish, yozma ishlarni baholash, o‘quvchilarning individual o‘zlashtirish darajasini tahlil qilish va ularni real vaqt rejimida kuzatish kabi imkoniyatlar ochiladi.