INGLIZ VA O‘ZBEK TILIDA MAQOLLARNING QIYOSIY TAHLILI VA TILLARARO KORRESPONDENSIYASI (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2025)
Ushbu maqolada ingliz va o‘zbek maqollarining qiyosiy-kognitiv tahlili berilgan. Maqollarning madaniy va lingvistik jihatlari, ularning semantik va grammatik xususiyatlari, ekvivalent tanlashdagi muammolar va yechimlar muhokama qilinadi. Shuningdek, til o‘rganuvchilar va tarjimonlar uchun maqollarni moslashtirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar keltiriladi.