MULOQOT JARAYONIDA MAQOL VA MATALLARNING ROLI (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2025)
Ushbu maqolada muloqot jarayonida maqol va matallarning o‘rni, ularning kommunikativ jarayondagi ahamiyati, nutq ravonligi va mazmunining boyishiga qo‘shgan hissasi yoritiladi. Tadqiqot davomida lingvistik tahlil usullaridan foydalanildi, shuningdek, maqollarning muloqot jarayonida muayyan vazifalarni bajarishi misollar asosida ko‘rsatildi. Olingan natijalarga ko‘ra, maqollar insonlar o‘rtasidagi muloqotni kuchaytiradi, fikrni ixcham va aniqlik bilan yetkazishga yordam beradi hamda milliy madaniyatni aks ettiruvchi muhim vosita ekanligi aniqlandi.