O’SMIR BOLALAR PSIXOLOGIYASIDAGI O’ZGARISHLAR VA ULARNI BARTARAF ETISH KO’NIKMALARI (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2025)
O’smirlik yoshida bolaning hayot sharoitlari va faoliyati ancha o’zgaradi, ruhiyatining qayta qurilishi ro’y beradi. Tengqurlari bilan muomala qilishning yangi shakllari paydo bo’ladi. Jamoada o’spirinning ijtimoiy maqomida o’zgarishlar ro’y beradi, ota-onalar va ustozlar tomonidan unga talablar ortadi. Bu yoshda o’spirinning vaqtinchalik oila va maktabda ruhiy ajralishi sodir bo’ladi. O’spirinning shakllanishida ota-onaning ahamiyati pasayadi. Odatda u rasmiy jamoa va norasmiy muomala guruhini tanlash bilan band bo’ladi va unga hurmat bilan munosabatda bo’linadigan guruhni tanlaydi. Bu sport, texnika to’g’aragi bo’lishi mumkin. Shu bilan birga bu guruh o’smirlarning yig’ilishib, ichib-chekib o’tirishadigan yerto’la ham bo’lishi mumkin.