SAMARQAND VILOYATIDA ZIYORAT TURIZMI INFRATUZILMASINING MODERNIZATSIYASI: DAVLAT SIYOSATI VA HUDUDIY RIVOJLANISH OMILLARI (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2025)
Xususan respublikamizda turizm sohasi va uning turlarini hududlar kesimida rivojlantirish va infratuzulmasini tubdan yaxshilash bo‘yicha olib borilayotgan sa’y-harakatlar tadrijiy ravishta Respublikamiz Prezidentining tegishli qaror va farmonlarining ijrosiga hamohang olib borilmoqda. Jumladan Respublikamiz Prezidentining joriy yilning 25-noyabr sanasidagi Samarqand viloyatiga tashrifi davomida, xalq deputatlari viloyat kengashi sessiyasida ishtirok etishi, hududni ijtimoiy-iqtisodiy rivojlantirish masalalari bo‘yicha yig‘ilish o‘tkazildi. Davlat rahbari tashrif chog‘ida viloyatda olib borilayotgan bunyodkorlik ishlari, sanoat, turizm va ijtimoiy sohalardagi o‘zgarishlar bilan ham yaqindan tanishdi[1].