TALABALARDA MATEMATIK ABSTRAKT FIKRLASHNI RIVOJLANTIRISHDA LIMIT VA HOSILA MAVZULARINING AHAMIYATI (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2025)
Mazkur maqolada talabalarda matematik abstrakt fikrlashni rivojlantirish jarayonida algebraik tushunchalarning ahamiyati tahlil qilinadi. Algebra fanida uchraydigan asosiy tushunchalar — o‘zgaruvchi, funksiya, tenglama, limit va hosila kabi mavzular orqali talabalarning mantiqiy, analitik hamda umumlashtiruvchi tafakkurini shakllantirish masalalari yoritilgan. Shuningdek, algebraik tushunchalarni o‘qitishda zamonaviy pedagogik yondashuvlar va metodik usullardan foydalanishning samaradorligi ko‘rsatib berilgan.