KIMYO SANOATIDA INVESTITSIYA SIYOSATINI SHAKLLANTIRISHNING NAZARIY ASOSLARI (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Ushbu tezisda kimyo sanoatida investitsiya siyosatini shakllantirishning nazariy asoslari ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqot jarayonida investitsiya siyosatining iqtisodiy mazmuni, uning sanoat rivojlanishidagi o‘rni hamda kimyo sanoatiga xos xususiyatlari ochib beriladi. Shuningdek, investitsiya siyosatini shakllantirishda davlatning tartibga soluvchi roli, institutsional muhit, kapital qo‘yilmalar tarkibi va risk omillarining ta’siri nazariy yondashuvlar asosida yoritiladi. Kimyo sanoatining texnologik murakkabligi va yuqori kapital sig‘imliligi sharoitida investitsiya siyosatini izchil va maqsadli olib borish zarurati asoslab beriladi.