ТАЪЛИМ ЖАРАЁНИДА ТАЛАБАЛАР ЎҚУВ-БИЛИШ МОТИВЛАРИНИНГ ЗАРУРИЯТИ (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Мақолада таълим жараёнида талабаларнинг ўқув-билиш мотивларининг моҳияти, турлари ва педагогик аҳамияти, ўқув-билиш мотивларининг шаклланиши таълим самарадорлигини ошириш, талабаларнинг мустақил фикрлаши ва касбий камолотига таъсири, замонавий таълим шароитида мотивацияни ривожлантиришнинг педагогик шарт-шароитлари ва амалий механизмлари ёритилган.