ЁШ АВЛОДНИНГ ОНГИГА МУМТОЗ МУСИҚА САНЪАТИ ДУРДОНАЛАРИНИ СИНГДИРИШДА “УСТОЗ-ШОГИРД” АНЪАНАЛАРИНИНГ ҚЎЛЛАНИШИНИНГ АҲАМИЯТИ. (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Бугунги кунда  бизнинг мумтоз  мусиқа санъатимизни, мақомларимизни, анъанавий ижрочилигимизни  халқимизнинг жуда кам фоизини   тушунади. Хаттоки мусиқа санъати билан шуғулланиб юрган ва шу соҳада ўқиган хонанда ва созандаларда ҳам ўтган ХХ асрда яшаб ижод қилган, ўзларининг бетакрор ижролари билан ўзбек миллий мусиқа санъатида ном қозонган устоз санъаткорларимиз ҳақида маълумотга эга эмас.