O’QUVCHILARGA FAOL YADROLI GALAKTIKALARNI TUSHUNTIRISHDA INTERAKTIV METODLARDAN FOYDALANISH (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Mazkur tezisda faol yadroli galaktikalar mavzusini umumta’lim maktablari hamda akademik litsey o‘quvchilariga samarali tushuntirish metodikasi yoritilgan. Murakkab astrofizik jarayonlarni soddalashtirib yetkazish uchun interaktiv, vizual va modellashtirish metodlaridan foydalanish yo‘llari ko‘rsatib berilgan. Tavsiya etilgan metodlar o‘quvchilarning mavzuga bo‘lgan qiziqishini oshirish va ilmiy dunyoqarashini rivojlantirishga xizmat qiladi.