SAMARQAND BAXSHICHILIK SAN’ATIDA NURMON SHOIR ABDUVAY O‘G‘LINING O‘RNI. (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Prezidentimiz Shavkat Miromonovich Mirziyoev tashabbuslari bilan Xalqaro  baxshichilik  san’ati  festivalini  o’tkazish  yo’lga  qo’yildi. Baxshichilik  san’atini  tiklash  va  uni  yangi  avlodga  etkazib  berish  yo’lida  yuqori  saviyadagi  islohotlar  olib  borilmoqda.1   2021  yil  16  dekabr  kuni  YUNESKOning   Nomoddiy  madaniy  merosni  asrash  hukumatlararo  qo’mitasi  tomonidan  Baxshichilik  san’ati  Insoniyatning  nomoddiy  madaniy  merosi  reprezentativ  ro’yxatiga  kiritilgani  kata  voqelik  bo’ldi.  Mazkur  maqolada  Samarqand – qo’rg’oncha  baxshichilik  yo’nalishida  ijod  qilgan  Nurmon  shoir  haqida  so’z boradi.