OʻZBEKISTON SUGʻURTA BOZORIDA YASHIL SUGʻURTA MAHSULOTLARINI RIVOJLANTIRISHNING DOLZARB MASALALARI (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Mazkur tezisda O‘zbekiston sug‘urta bozorida yashil sug‘urta mahsulotlarini rivojlantirishning dolzarb masalalari tahlil qilinadi. Yashil sug‘urta mahsulotlari ekologik va iqlim risklarini boshqarish, sug‘urta bozorining barqarorligini oshirish hamda “yashil iqtisodiyot”ga o‘tishni qo‘llab-quvvatlashda muhim moliyaviy instrument ekanligi asoslanadi.