ZARDO`ZLIK SAN’ATI HAQIDA MALU’MOT. TIKUV BUYUMLARINING ZARDO`ZLIK USULI BILAN BEZASH (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Mazkur maqolada zardoʻzlik sanati va uning tikuv buyumlarini bezashdagi o‘rni haqida so‘z yuritiladi. Zardo‘zlik — o‘ziga xos milliy hunarmandchilik turi bo‘lib, matoga oltin va kumush iplardan, shuningdek, marvarid, tosh va boshqa bezak elementlari yordamida naqsh tushirish san’atidir. Ushbu uslub liboslar, pardalar, sumkalar va boshqa mato buyumlarini nafis va boy koʻrinishga keltiradi. Maqolada zardo‘zlikning tarixi, asosiy usullari va zamonaviy tikuvchilik sohasidagi ahamiyati haqida batafsil ma’lumot beriladi.