OʻQITUVCHI VA OʻQUVCHI-TALABA OʻRTASIDAGI MASOFA (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Oʻqituvchi va oʻquvchi-talaba oʻrtasidagi masofa taʼlim jarayonida muhim ahamiyatga ega. Ushbu masofa oʻqituvchining professional pozitsiyasini saqlashi, oʻquvchi bilan hissiy va axloqiy munosabatlarni tartibga solishi uchun zarur. Bu masofa oʻzaro hurmat, muloqotning samaradorligi va pedagogik tamoyillarga rioya qilishni taʼminlaydi. Shu bilan birga, haddan tashqari rasmiy yoki masofali munosabat oʻquvchilarni oʻzlarini erkin his qilishlariga xalaqit berishi, oʻqituvchi bilan ochiq muloqotni cheklashi mumkin.