PEDAGOGIK FAOLIYATI DAVOMIDA OʻQUVCHILAR FAOLIGINI TAMINLASH (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Ushbu  maqolada oʻquvchilarning dars jarayonida faol ishtirokini taʼminlashning mohiyati, ularning pedagogik, psixologik va ijtimoiy rivojlanishidagi ahamiyati atroflicha tahlil qilinadi.Shuningdek, oʻqituvchilarning  oʻz pedagogik faoliyatida oʻquvchi markazidagi yondashuvni qoʻllashga undab, ularga dars samaradorligini oshirish, oʻquvchilarni oʻrganish jarayoniga faol jalb etish va ularni kelajakda mustaqil, ijodiy hamda jamiyatga foydali shaxs qilib voyaga yetkazishda amaliy koʻrsatmalar taqdim etadi.