BULUTLI TEXNOLOGIYALAR ASOSIDA KOMPYUTER INJENERLARINI TAYYORLASHNING DIDAKTIK MODELI (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Ushbu maqolada kompyuter injenerlarini tayyorlash jarayonida bulutli texnologiyalardan foydalanishning didaktik modeli ishlab chiqilgan. Tadqiqotda modelning uchta asosiy komponenti — ta’limiy, texnologik va metodik qismlari tahlil qilingan hamda ularning o‘zaro bog‘liqligi ilmiy asoslab berilgan. Bulutli texnologiyalar yordamida o‘qitish jarayonining interaktivligi, amaliy yo‘nalganligi va moslashuvchanligi oshiriladi. Tadqiqot natijalarida bu model o‘quvchilarning mustaqil ishlash qobiliyatini 23 foizga, o‘qitish samaradorligini esa 18 foizga oshirganligi aniqlandi.