YASHIL IQTISODIYOTDA RAQAMLI TEXNOLOGIYALAR VA RESURS TEJAMKOR INNOVATSIYALARNING INTEGRATSIYALASHUVI (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Maqolada yashil iqtisodiyotda raqamli texnologiyalar va resurs tejamkor innovatsiyalarning integratsiyalashuvi tahlil qilingan. IEA, OECD va UNEP ma’lumotlariga ko‘ra, raqamli texnologiyalar energiya sarfini 20 foizgacha, chiqindilarni esa 25 foizgacha kamaytiradi. O‘zbekiston misolida “Raqamli O‘zbekiston – 2030” va “Yashil iqtisodiyot strategiyasi – 2030” dasturlari asosida ishlab chiqarish samaradorligi 15 foizga oshgani aniqlangan. Integratsiya natijasida iqtisodiy barqarorlik, energiya samaradorligi va ekologik xavfsizlik oshmoqda.